27 iulie 2009

Pag. 9-10



In_ziua_de 7 lunie a vizitat Sinaia feldmaresalul Beck, seful statului major al armatei austriace, insotit de alti 40 ofiteri.
Vizita a durat numai câteva ore ; totusi i s'a dat o mare importanta politica. Mai ales presa din Austro-Ungaria a relevat aceasta importanta cu articole menite sa faca senzatie. Intre alte ziare „Neue Freie Presse" din Viena, ocupându-se de aceasta vizita, declara ca intelegerea dintre Austro-Ungaria si România a ajuns atat de departe încât încheierea unei aliante militare între amândoua statele n'a ramas decât o chestiune de timp.

Agitatia meseriasilor luând proportie mare, guvernul incepe sa se ingrijeasca. O comisiune este numita de catre ministrul domeniilor, Vasile Missir, spre a elabora un proiect de lege al meseriilor. Din aceasta comisiune fac parte : Emil Costinescu, Matei Corbescu, V. G. Mortun, G. Assan, I. G. Bibicescu, C. Alimanisteanu, Dragu, Toma Georgescu si Take Georgescu.
O intrunire a meseriasilor tinuta in sala Dacia degenereaza in scandal si se sfârseste cu izgonirea lui Take Georgescu seful meseriasilor disidenti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu